• Vennligst spesifiser obligatoriske valgalternativer for produktet.

Apeks DS4 / XTX50

kr 3 895

Oversikt

Apeks DS4 + XTX50 kombinasjonen er vår mestselgende ventilkombinasjon og gir sannsynligvis mest 'bang for the buck' i vårt Apeks sortiment. Mekanisk lik med modeller som har høyere modellnummer og navn, med lavere pris.

Apeks DS4 / XTX50 - redesignet andretrinn i 2013

Flere visninger

* Påkrevde felt

kr 3 895

Produktbeskrivelse

NB! Ny XTX50 modell i 2013.

Mens FST XTX100 og FSR XTX200 førstetrinnene har fått funksjonsmessige forbedringer med de nye modellene nå i 2013 er endringene på linjen med andretrinn fra Apeks av mer design-messig karakter. De innvendige mekaniske komponentene er fremdeles de samme "tried and tested" kvalitetskomponentene som har vært med å bidra til å gjøre Apeks til det mest brukte ventilmerket i Norge og "det kalde nord-europa". Selv om det i hovedsak er design-messige forandringer så er det likevel en bra oppdatering. Særlig liker vi at en del plastdetaljer som har vært lakkert med metall-lignende farge tidligere nå er metall. Det hever kvalitetsinntrykket på produktene og bedrer "de få og små siste detaljene" hvor særlig Scubapro har vært flinke til å utmerke seg. Apeks pusteproduktene virker etter oppdateringen mer fullførte med gjennomgående høy kvalitet på både mekanisk funksjon, materialvalg og design.

Apeks pustepakke bestående av:

 • Apeks DS4 førstetrinn
 • Apeks XTX50 andretrinn
 • Svart deksel / front cover
 • Den slangelengden og typen du ønsker


Ved å følge lenkene under arkfanen "Relaterte produkter" se et forslag til et utvalg relaterte produkter og pakker. Du finner også lenke til produsentens produktinformasjon og våre mer grundige produktveiledninger under "fliken" Tilleggsinformasjon.

DS4 1.trinn
Disse førstetrinnene er et klart unntak fra tommelfingregelen om at pris og kvalitet som oftest henger sammen. Funksjons- og kvalitetsmessig er Apeks sitt DS4 førstetrinn for alle praktiske formål likt med dyrere førstetrinn fra Apeks. Konstruksjonsmessig er Apeks sitt DS4 et balansert membranstyrt førstetrinn.
Apeks har også valg å gå tilbake til metall "hjulet" på DIN koblingen istedenfor gummi-/plasthjulet som ble solgt i en periode.

 • 1 HP uttak (standard 7/16')
 • 4 LP uttak (standard 3/8')
 • Metall DIN 300bar kobling - skrukobling


Apeks ventiler er kjent for gode kaldtvannsegenskaper, pålitelighet og god pustekomfort.
Vi bruker selv dette førstetrinnet på alle våre dekompresjons- og stageventilsett i forbindelse med dykking i dybdeintervallet 0-110 meter.

Fordeler med DS4 førstetrinn:

 • Leverer mengde gass tilsvarende "top of the line" med lik pustekomfort.
 • Frostbeskyttelse tilsvarende "top of the line".
 • Slangeføring (konfigurasjon) tilsvarende andre modeller
  (Førstetrinn som Scubapro Mk25, Halcyon H-75P og Apeks Tek3 gir enda bedre slangeføring/konfigurasjon til bruk på dobbeltsett)
 • Kun standardstørrelse på alle lav- og høytrykksuttakene


XTX50 2.trinn

XTX serien bygger på samme mekaniske prinsipper som gjorde TX og ATX serien kjent som kvalitetsventiler med høy pustekomfort, ekstrem driftspålitelighet og gode egenskaper i kaldtvann.

På XTX50 kan dykkeren både justere "cracking ressistance" (hvor mye energi som skal til for at ventilen skal starte å levere gass) og VIVA justering som påvirker hvor mye energi som skal til for å opprettholde gasstømmen etter ventilen har startet å levere gass. En nedjustert VIVA reduserer også muligheten for free flow i forbindelse med ihopp og dykking i strøm, mens den kan "åpnes" når du eventuelt tar 2.trinnet i bruk slik at du får høyest mulig pustekomfort.

XTX serien gir også dykkeren nye funksjoner etter påtrykk fra dykkere.

 • Slangen til 2.trinnet kan monteres fra begge sider av ventilhuset.
 • Utskiftbar "boblespreder" (bred eller kompakt type) for utåndingsgassen


Det var delte meninger om den kompakte "boblesprederen" på ATX-serien. Mens de fleste har trivdes godt med den, har noen ønsket at boblene blir flyttet lengre bak slik at muligheten for at bobler skulle komme i front av synsfeltet reduseres. Ikke spesielt praktisk for en dykker i bevegelser, men i f.eks sammenheng med foto kan det være praktisk. På XTX serie ventiler kan du velge om du vil ha bred eller kompakt "boblespreder". Som standard kommer primærventiler med bred boblespreder montert og backupventiler med kompakt. Hvis du har andre ønsker spesisifer det i kommentarfeltet under bestillingen.

Å kunne montere slangen fra begge sider av ventilhuset er ikke utpreget praktisk i DIR sammenheng, men både for dykkere som dykker såkalt "sidemount" og på en del andre "lokale varianter" finnes det sikkert praktisk bruk for å montere fra andre siden "enn vanlig".

Tilleggsinformasjon

Produsent Apeks
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning til Pusteventiler (NB! Leveres med DS4 førstetrinn, ikke DST som vist på den lenken)
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning om Slangelengder og konfigurasjon
Frostbeskyttet Ja
Koblingstype mot kran Universal 200/232/300 bar DIN
Konstruksjon 1.trinn Balansert membranstyrt
Antall LP uttak 4stk
Antall HP uttak 1stk
Mellomtrykk 9,5 bar
Svivlende LP uttak Nei
Konstruksjon 2.trinn Balansert medstrøms
Justerbar Åpningsmotstand Ja
Justerbar Venturi-effekt Ja

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!