• Vennligst spesifiser obligatoriske valgalternativer for produktet.

Apeks FSR / XTX200

kr 5 195

Oversikt

Ny i 2013! Toppmodellen fra Apeks, som kanskje er det mest populære og mest vanlig brukte ventilsettmerket blant norske dykkere.

2013 - oppgradert toppmodell fra Apeks - FSR / XTX200

Flere visninger

* Påkrevde felt

kr 5 195

Produktbeskrivelse

NB! Ny XTX200 modell i 2013.

Førstetrinn nyheter: Foruten de synlige designmessige forandringene har FSR (XTX200) førstetrinnet nå fått mulighet til å bygges ut med et femte lavtrykksuttak i topp av ventilen. Fem lavtrykksuttak er i seg selv ikke noe poeng, men uttak i topp av ventilen bidrar til å gjøre slangeføring på dobbeltsett-ventilsett vesentlig bedre (mer ryddig og mindre stress/belastning på slangene).

Andretrinn nyheter: Mens FST XTX100 og FSR XTX200 førstetrinnene har fått funksjonsmessige forbedringer med de nye modellene nå i 2013 er endringene på linjen med andretrinn fra Apeks av mer design-messig karakter. De innvendige mekaniske komponentene er fremdeles de samme "tried and tested" kvalitetskomponentene som har vært med å bidra til å gjøre Apeks til det mest brukte ventilmerket i Norge og "det kalde nord-europa". Selv om det i hovedsak er design-messige forandringer så er det likevel en bra oppdatering. Særlig liker vi at en del plastdetaljer som har vært lakkert med metall-lignende farge tidligere nå er metall. Det hever kvalitetsinntrykket på produktene og bedrer "de få og små siste detaljene" hvor særlig Scubapro har vært flinke til å utmerke seg. Apeks pusteproduktene virker etter oppdateringen mer fullførte med gjennomgående høy kvalitet på både mekanisk funksjon, materialvalg og design.


Apeks pustepakke består av:

 • Apeks FSR førstetrinn
 • Apeks XTX200 andretrinn
 • Svart deksel / front cover
 • Den slangelengden og typen du ønsker
  (standard 75cm slange fra produsent inkludert uten tillegg)


Ved å følge lenken under arkfanen "Relaterte produkter" se et forslag til et utvalg relaterte produkter og pakker. Du finner også lenke til produsentens produktinformasjon og våre mer grundige produktveiledninger under "fliken" Tilleggsinformasjon.

FSR 1.trinn
Apeks blir av mange sett på som referanse ventilen i markedet for høykvalitets førstetrinn. Apeks har med små endringer gjort en allerede populær toppmodell et enda bedre valg.

Alle Apeks førstetrinn bruker nå kun standard 3/8' uttak, som gir større fleksibilitet i forhold til slangekonfigurasjon. I tillegg til at tilgangen på ulike slangelengder er større med 3/8' kobling og slangeprisen normalt også noe lavere.
FSR førstetrinnet har også fått ny blankpolert klar krommet finish i tillegg til de nye gummi/thermoplast DIN koblingene som ble lansert 2005.

 • DIN 300 bar kobling
 • 2 HP porter (standard UNF 7/161)
 • 4 LP porter (standard UNF 3/8') - mulighet for oppgradering til 5 LP porter.


FSR/XTX200 ventilsettet har høye prestasjoner på alle mulige målbare parametre fra gasslevering til frostbeskyttelse.
Gir sammen med Apeks Tek3 førstetrinnene den beste slangeføring av Apeks sine førstetrinn, både til enkeltlfake og dobbeltsett.
Konstruksjonsmessig er FSR førstetrinnet, i likhet med alle andre førstetrinn fra Apeks, et membranstyrt, balansert førstetrinn.

XTX 200 2.trinn
Den nye XTX serien bygger på samme mekaniske prinsipper som gjorde TX og ATX serien kjent som kvalitetsventiler med høy pustekomfort, ekstrem driftspålitelighet og gode egenskaper i kaldtvann.

På XTX200 kan dykkeren både justere "cracking ressistance" (hvor mye energi som skal til for at ventilen skal starte å levere gass) og VIVA justering som påvirker hvor mye energi som skal til for å opprettholde gasstømmen etter ventilen har startet å levere gass. En nedjustert VIVA reduserer også muligheten for free flow i forbindelse med ihopp og dykking i strøm, mens den kan "åpnes" når du eventuelt tar 2.trinnet i bruk slik at du får høyest mulig pustekomfort.

XTX serien gir også dykkeren nye funksjoner etter påtrykk fra dykkere.

 • Slangen til 2.trinnet kan monteres fra begge sider av ventilhuset.
 • Utskiftbar "boblespreder" for utåndingsgassen
 • Svart frontdeksel


Det var delte meninger om den kompakte "boblesprederen" på forrige generasjon ATX-serie. Mens de fleste har trivdes godt med den, har noen ønsket at boblene blir flyttet lengre bak slik at muligheten for at bobler skulle komme i front av synsfeltet reduseres. Ikke spesielt praktisk for en dykker i bevegelser, men i f.eks sammenheng med foto kan det være praktisk. På XTX serie ventiler kan du velge om du vil ha bred eller kompakt "boblespreder". Som standard kommer primærventiler med bred boblespreder montert og backupventiler med kompakt. Hvis du har andre ønsker spesisifer det i kommentarfeltet under bestillingen.

Å kunne montere slangen fra begge sider av ventilhuset er ikke utpreget praktisk i DIR sammenheng, men både for dykkere som dykker såkalt "sidemount" og på en del andre "lokale varianter" finnes det sikkert praktisk bruk for å montere fra andre siden "enn vanlig".

Tilleggsinformasjon

Produsent Apeks
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning til Pusteventiler
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning om Slangelengder og konfigurasjon
Frostbeskyttet Ja
Koblingstype mot kran Universal 200/232/300 bar DIN
Konstruksjon 1.trinn Balansert membranstyrt
Antall LP uttak 4stk (kan oppgraderes til 5)
Antall HP uttak 2stk
Mellomtrykk 9,5 bar
Svivlende LP uttak Nei
Konstruksjon 2.trinn Balansert medstrøms
Justerbar Åpningsmotstand Ja
Justerbar Venturi-effekt Ja

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!