Apeks FST / XTX100

kr 4 995

Oversikt

Førstetrinn med ny konstruksjon. Apeks FST / XTX100 kombinasjonen har den matte chrome finish'en som mange forbinder med Apeks førstetrinn. I skandinavia har Apeks et godt rykte på seg for å produsere ventiler som er robust og fungerer bra i kaldt vann.

Apeks XTX100 ventilsett - ny konstruksjon i 2013

Flere visninger

kr 4 995

Produktbeskrivelse

Nye XTX100

Mens Apeks sine andretrinn i all hovedsak har fått kosmetiske forandringer de siste årene, fikk XTX100 FST førstetrinnet (og XTX200 FSR førstetrinnet) en konstruksjonsmessig oppgradering i 2013. For deg som skal bruke ventilen til enkeltflaskedykking vill ikke forandringen bety noe fra eller til, men det er en veldig god oppgradering for deg som dykker med dobbeltsett. Du kan nå montere et femte lavtrykksuttak i topp av førstetrinnet. Det gir vesentlig bedre slangeføring, mer ryddig og mindre belastning på slangene, og er verdt de få kronene ekstra pr ventilsett den oppgraderingen koster. Bestiller du førstetrinnet med "fifth port upgrade" montere vi den for deg før vi sender.
Selv om serien med andretrinn/pusteventiler fra Apeks i hovedsak har fått design-messige forandringer så er det likevel en bra oppdatering. Særlig liker vi at en del plastdetaljer som har vært lakkert med metall-lignende farge tidligere nå er metall. Det hever kvalitetsinntrykket på produktene og bedrer "de få og små siste detaljene" hvor særlig Scubapro har vært flinke til å utmerke seg. Apeks pusteproduktene virker etter oppdateringen mer fullførte med gjennomgående høy kvalitet på både mekanisk funksjon, materialvalg og design.

Apeks pustepakke bestående av:

 • Apeks FST førstetrinn
 • Apeks XTX100 andretrinn
 • Svart deksel / front cover
 • Den slangelengden og typen du ønsker


Ved å følge lenken under arkfanen "Relaterte produkter" se et forslag til et utvalg relaterte produkter og pakker. Du finner også lenke til produsentens produktinformasjon og våre mer grundige produktveiledninger under "fliken" Tilleggsinformasjon.

FST 1.trinn
Bedre enn toppmodellen ?
På papiret har FST bedre prestasjoner enn XTX FSR førstetrinn ytelser, men for alle praktiske formål vil ikke kroppen vår klare å merke de forskjellene som noen kan måle fram med maskiner.
Alle Apeks førstetrinn bruker nå kun standard 3/8' uttak, som gir større fleksibilitet i forhold til slangekonfigurasjon. I tillegg til at tilgangen på ulike slangelengder er større med 3/8' kobling og slangeprisen normalt også noe lavere.
FST førstetrinnet har den tradisjonelle matte kromfinish'en og metallratt på DIN koblingen.

 • DIN 232/300 bar kobling
 • 2 HP porter (standard 7/16')
 • 4 LP porter (standard 3/8')
  (Kan oppgraderes med et femte lavtrykksuttak i topp av ventilen for bedre slangekonfigurasjon på dobbeltsettventilsett.)


Apeks FST / XTX100 ventilsettet gir veldig god slangeføring til enkeltflaskedykking uten "fifth port upgrade'n" og tilsvarende veldig god slangeføring til dobbeltsettdykking med "fifth port upgrade'n".

XTX100 2.trinn
XTX serien bygger på samme mekaniske prinsipper som gjorde TX og ATX serien kjent som kvalitetsventiler med høy pustekomfort, ekstrem driftspålitelighet og gode egenskaper i kaldtvann.

På XTX100 kan dykkeren både justere "cracking ressistance" (hvor mye energi som skal til for at ventilen skal starte å levere gass) og VIVA justering som påvirker hvor mye energi som skal til for å opprettholde gasstømmen etter ventilen har startet å levere gass. En nedjustert VIVA reduserer også muligheten for free flow i forbindelse med ihopp og dykking i strøm, mens den kan "åpnes" når du eventuelt tar 2.trinnet i bruk slik at du får høyest mulig pustekomfort.
(Mellom XTX100 og XTX200 modellene fra Apeks skiller det kun kosmetiske ting.)

Den nye XTX serien gir også dykkeren nye funksjoner etter påtrykk fra dykkere.

 • Slangen til 2.trinnet kan monteres fra begge sider av ventilhuset.
 • Utskiftbar "boblespreder" for utåndingsgassen


Det har vært delte meninger om den kompakte "boblesprederen" på ATX-serien. Mens de fleste har trivdes godt med den, har noen ønsket at boblene blir flyttet lengre bak slik at muligheten for at bobler skulle komme i front av synsfeltet reduseres. Ikke spesielt praktisk for en dykker i bevegelser, men i f.eks sammenheng med foto kan det være praktisk. På XTX serie ventiler kan du velge om du vil ha bred eller kompakt "boblespreder". Som standard kommer primærventiler med bred boblespreder montert og backupventiler med kompakt. Hvis du har andre ønsker spesisifer det i kommentarfeltet under bestillingen.

Å kunne montere slangen fra begge sider av ventilhuset er ikke utpreget praktisk i DIR sammenheng, men både for dykkere som dykker såkalt "sidemount" og på en del andre "lokale varianter" finnes det sikkert praktisk bruk for å montere fra andre siden "enn vanlig".

Tilleggsinformasjon

Produsent Apeks
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning til Pusteventiler
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning om Slangelengder og konfigurasjon
Frostbeskyttet Ja
Koblingstype mot kran Universal 200/232/300 bar DIN
Konstruksjon 1.trinn Balansert membranstyrt
Antall LP uttak 4stk
Antall HP uttak 2stk
Mellomtrykk 9,5 bar
Svivlende LP uttak Nei
Konstruksjon 2.trinn Balansert medstrøms
Justerbar Åpningsmotstand Ja
Justerbar Venturi-effekt Ja

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!