Schools for Africa

To Fluer er et initiativ som kombinerer fokus på miljø og fornybar energi med innsamling av penger til det UNICEF støttede Schools for Africa prosjektet. Fue.no har vært samarbeidspartnere til prosjektet siden 2008, et samarbeid vi med din hjelp nå utvider til å bli enda sterkere.

To Fluer - Schools for Africa

To Fluer sine hjemmesider finner du på www.tofluer.com

 

Initiativtakerne bak To Fluer tok kontakt med oss på forsommeren 2008 med en forespørsel om utstyrssponsing. Utstyret vi har sponset To Fluer med skal auksjoneres bort til inntekt for Schoold for Africa i forbindelse med avslutningen av prosjektet deres medio 2011 (les mer nederst på siden).

Vi har siden den gang vurdert andre måter å bidra til det gode initiativet To Fluer gutta har tatt. På slutten av 2009 som var et år ingen som drev business gledet seg til å gå inn i, men som for mange likevel viste seg å være et godt år for vekst og positiv utvikling bestemte vi oss for å "ta det steget" vi har hatt lyst til å gjøre lenge. Julaften 2009 gjorde vi en avtale med To Fluer om direkte innskudd til innsamlingsaksjonen de driver til fordel for UNICEF prosjektet Schools for Africa.

Rent praktisk innebærer avtalen at for 2010 og 2011 vil Schools for Africa prosjektet direkte og uavkortet få en krone for hver hundrelapp vi omsetter på nett og i butikk (aka/også kjent som 1% av omsettningen). I kroner og øre håper/antar vi at det vil bringe inn mellom NOK 150-200.000 direkte til Schools for Africa.


Vi skal jobbe hardt for å fortsatt gi god kundeservice og kjøpstilfredshet for alle
våre eksisterende og fremtidig nye kunder. Det er du som vår kunde og den omsettning du bidrar til
som gjør det mulig å engasjere oss i slike prosjekter som To Fluer.

Les mer om Unicef sitt Schools for Africa prosjektVi håper at du noterer deg en viktig side med avtalen om utstyrssponsing som vi gjorde med To Fluer tilbake i 2008. Deal'en som er gjort med To Fluer prosjektet innebærer at så mye som mulig av dykkeutstyret de benytter under turen vil bli auksjonert bort når seilasen og innsamlingsaksjonen er avsluttet. Det er alt fra ventilsett til portabel kompressor, flasker, vingesystemer m.m som vil bli auksjonert bort etter en grundig runde med service.

Alle inntektene fra denne auksjonen vil gå uavkortet til UNICEF sitt Schools for Africa prosjekt, og vi håper at du stiller opp og benytter muligheten til å kombinere utstyrsanskaffelse med å donere penger til et kjempeflott formål når dette blir lagt ut rundt midten av sommeren 2011.

"Pakken" med bidrag basert på omsettning + inntekter fra utstyrsauksjonen i 2011 utgjør noe sted mellom NOK 200-250.000 til Schools for Africa prosjektet. Vi har et internt mål om å "finne de siste par tusenlappene som mangler på en kvart million". For å klare det er vi også litt avhengig av at du også tenner litt på prosjektet og trår til når vi kommer opp med en eller flere begrensete fremstøt.

 ---------------


Du kan følge To Fluer prosjektet sin jordomseiling gjennom deres egen blog på www.tofluer.com.
"Dykkeutdrag" fra blogg'en;

Hodeskallegrotten

Mbili, Solomon – 21/11 2009

Dykket har vært strøkent. I tillegg til den fargerike skogen av ulike koralltyper har vi møtt på fire forskjellige haiarter, en skilpadde, to hummer, en Wahoo og en svær skarptannet Baracuda. Det må kunne sies å være god uttelling. Otto har svineinfluensa, så denne gangen dykker jeg med Richard, kapteinen på den eneste andre båten vi har sett her i denne fengslende vestlige provinsen av Solomonøyene.

To Fluer - Schools for Africa - HodeskallegrottenRichard er en interessant type som reiser sammen med sin kone Ronnie og sine to tvillinger på fem, Samuel og Taylor. Richard har vært mye på havet, og har vært mannskap og kaptein for omkomne eventyrere som Sir Peter Blake og Stephen Fosset. Å møte eventyrlystne mennesker byr alltid på opplevelser man ikke hadde kommet på selv. I overflaten svømmer fatter Torstein sammen med de to tvillingene, og de kjemper energisk om å fortelle om den store haien de selv har møtt.

Ungene har sett seg ut en liten øy som passer perfekt for oppdagelsesferd. Det minner meg om hvordan vi alltid måtte utforske de små øyene nedover norskekysten, i jakten på padder, eremittkreps og sjørøverskatter. Fra sjøen ser den hundre kvadratmeter store øya ut som en ugjennomtrengelig jungel, men bak mangrovene skjuler det seg en magisk grottesystem, som vi bestemmer oss for å utforske nærmere.

Vi smyger oss forsiktig mellom fossiler, edderkopper og kamskjell på størrelse med badestamper. Det grønne belegget forteller oss at dette stedet ikke besøkes ofte. ”That’s a human scull!”, utbryter Richard inne fra den ene grotten. Vi flirer, og trekker til for å se hva slags levninger det egentlig er snakk om. Richard har ikke spøkt. Foran oss ser vi tre hodeskaller og rester fra den fjerde ryggvirvelen av ryggraden fra en homo sapiens.

Jeg kjenner det grøsser nedover ryggen. Hvorfor? Kannibaler? Hvor lenge har de ligget her? Hvorfor blir de ikke fjernet? Kanskje er øya tabu, slik at ingen går i land her. Det er ikke helt uvanlig i disse områdene. Skallene har fjernet topplokket, som om det skulle vært skåret ut, og jeg fantaserer om hvordan barbarene har sittet og spist med fingrene ut av de nyåpnede skalpene.

Hodeskaller as, jeg hadde ikke trodd på det selv…

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!