Manometer

Manometeret gir informasjon om flasketrykk og kan også gi varsel om feil på utstyr eller stengte kraner som skulle vært åpen.

Fue.no - Produktveiledning for manometerDet primære manometeret har dykkere mellom ørene. Underveis behøves strengt tatt ikke manometeret for å holde oversikt på gjenværende flasketrykk, men det er viktig å lese av manometeret jevnlig, ikke hyppig, for å få bekreftet at våre antagelser om flasketrykk er riktig.

Å lese av manometer vil også avsløre feil på utstyr, og kunne gi en indikasjon på hva feilen er. F.eks vil trykket falle raskere enn vi antar dersom det er en lekkasje på utstyret som dykkeren og buddy ikke oppdager. Eller derom isolator / venstre kran er stengt (dykking med dobbeltsett), da vil ikke trykket falle i det hele tatt. (Forutsatt at manometer er satt opp på venstre siden og vi puster på vår primære pusteventil som kommer fra høyre side).

Beste stedet å feste et manometer er å klipse det til D-ringen på magebeltet som ligger ved hoften på venstre side ved hjelp av en bisselkrok. Da er manometeret ute av veien, samtidig som det er lett tilgjengelig.

Høytrykkslangen til manometeret bør ikke være lengre enn nødvendig. Mer om slangelengder.

<< prev Page 1 of next >>

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!