Pusteventiler

Pålitelighet, pustekomfort og frostbeskyttelse bør telle blant de viktigste kriterier for å velge pusteventiler.

Muligheten for ryddig slangeføring fra førstetrinnet er også et moment som det bør tas hensyn til. Det produseres veldig mange bra pusteventiler, så er siste kriterie vi anbefaler å vektlegge er "hva slags produsent/merke er mest utbredt der jeg dykker". Både for å sikre god tilgang på periodisk vedlikehold/service og fordi det øker sannsynligheten for at du kan få lokal og hurtig hjelp dersom du behøver en reservedel eller noe er galt og behøver justering. Det momentet trekker særlig i fordel av Apeks i Norge og Europa, men også Scubapro/Halcyon ventiler har et stort utbygget servicenettverk lokalt. Samtidig som Scubapro/Halcyon har bedre tilgang på service under feriereiser i Asia, Australia og på det amerikanske kontinentet.

For vår egen del dykker vi med en rekke forskjellige modeller fra både Apeks og Scubapro. Når det gjelder ventilsett til bruk på bakgassen er det nærmest en 50/50 split mellom ulike Scubapro og Apeks modeller. For deko-/stageventilsett sin del er det praktisk talt 100% Apeks DS4/XTX50 kombinasjoner vi benytter. Skole- og utleieutstyret er utstyrt med Halcyon ventiler. Det er viktig at vi aktivt bruker ventilene som vi tilbyr gjennom butikken. Både for å bygge erfaring med funksjon og pålitelighet, men også for å bli vant med hvilke særegenheter de forskjellige merker og modeller har i forhold til justering, småfeil og generell service. I sum håper vi det skal sette oss bedre istand til å gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av pusteventiler, så vel som god erfaring og godt med mengdetrening så vi kan utføre service med høy kvalitet på ventilene du kjøper fra oss.

I tillegg til informasjonen du finner i artikkelen her, vil du finne mer beskrivelser, bilder, osv for de ulike modellene på produsentenes hjemmesider:

Fue.no - Produktveiledning til pusteventiler - Apeks Fue.no - Produktveiledning til pusteventiler - Scubapro Fue.no - Produktveiledning til pusteventiler - Halcyon

<< prev Page 1 of next >>

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!