• Vennligst spesifiser obligatoriske valgalternativer for produktet.

Scubapro Mk17 / G260

kr 4 195

Oversikt

Scubapro sitt G260 andretrinn er nytt i 2013. Sammen med Scubapro Mk17 førstetrinnet er det en kombinasjon som har ekstremt gode kaldtvannsegenskaper og høy pustekomfort.

Flere visninger

* Påkrevde felt

kr 4 195

Produktbeskrivelse

Scubapro G260 - Nyhet i 2013!

Scubapro sin G260 har mye å slekte på bakover. Den følger opp Scubapro sin G250 modell som gjennom årene har vært en favoritt bland grotte- og tekniske dykkere i sjø. I konstruksjon og komponenter peker den derimot fremover og representerer en klar forbedring fra sin forgjenger G250V. Den nye Scubapro G260 ventilen har samme konstruksjon og deler de sentrale innvendinge komponentene med A700 modellen til Scubapro. Med sentrale komponenter menes de som har betydning for gasslevering, pustekomfort, åpningsmotstand og ekshalasjonsmotstand i tillegg til kaldtvannsegenskapene.
Som oftest bruker det å være en god sammenheng mellom pris/hva du betaler, og hva du får. Så dukker det i blant opp unntak fra regelen, hvor du kan gjøre riktig gode kjøp uten å makse ut alle kredittkortene i husstanden. I Apeks sit ventilsortiment er det gjerne DS4/XTX50 kombinasjonen som trekkes fram som et sånt type kjøp. Her i Scubapro sitt sortiment representerer Mk17/G260 og Mk25/G260 et sånt type kjøp. Med den nye G260 ventilen priset lavere enn de øvrige high performance andretrinnene til Scubapro, samtidig som den deler de viktigste komponentene med A700 modellen så er ventilsettene basert på G260 andretrinnet sannsynligvis de kjøpene som gir mest bang for the buck i Scubapro sitt sortiment. 

Scubapro pustepakke bestående av:

  • Scubapro Mk17 førstetrinn
  • Scubapro G260 andretrinn
  • Den slangelengden og typen du ønsker


Ved å følge lenkene under arkfanen "Relaterte produkter" se et forslag til et utvalg relaterte produkter og pakker. Du finner også lenke til produsentens produktinformasjon og våre mer grundige produktveiledninger under "fliken" Tilleggsinformasjon.

Mk17 1.trinn
Scubapro er kanskje mest kjent for sine stempel førstetrinn, men har lenge hatt membranbaserte 1.trinn i sitt sortiment under modellnavnen som Mk16 og Mk18. Mk 17 er det nyeste membranbaserte førstetrinnet fra Scubapro og er en total redesign fra tidligere modeller.

Mk17 er et membranbasert førstetrinn med lukket design (tørt balanseringskammer). Generelt er det antatt at design med lukkete membranbaserte førstetrinn gir de beste kaldtvannsegenskapene.

I likhet med tidligere modell Mk16 har Mk17 ikke noe svivel der lavtrykksuttakene sitter.
LP og HP uttak har en relativt standard plassering jevnt fordelt på begge sider og gir bra slangekonfigurasjon til oppsett både til enkeltflaske- og dobbeltsettdykking.

  • 4stk standard 3/8' LP uttak
  • 2stk standard 7/16' HP uttak
  • DIN kobling ("universal" 200/232/300 bar)


Ingen andre membranførstetrinn kan levere like høy 'flow' av gass som Scubapro Mk17. Det er en av flere faktorer som bidrar til lav pustemotstand i ventilsettet.

G260 2.trinn
Mer kompakt design enn forgjengeren G250, og lavere vekt (kun 275 gram). Nye Scubapro G260 deler flere av de sentrale innvendige komponentene med Scubapro's A700 toppmodell, noe som gir den svært gode resultater på de forskjellige ytelsesparameterne som pustekomfort gjennom hele inhalasjon- og ekshalasjonssyklusen. I tillegg har Scubapro ivaretatt behovet for gode kaldtvannsegenskaper som vi dykkere i Norge har behov for på en solid måte.
Konstruksjonsmessig er Scubapro G2600 et balansert medstrøms andretrinn.

På Scubapro G2600 har du begge de to vanlige justeringsmulighetene. Det å kunne justere 'fjærspenningen'/cracking ressistance (hvor mye kraft som skal til for å åpne for gasstilførsel fra andretrinnet når du starter å trekke pusten) ved å vri på "skruen" på venstre siden av andretrinnet. Og i tillegg har du justerbar 'VIVA/Venturi' kontroll. VIVA justeringen vil i 'Max' posisjon reduserer pustemotstanden ved hjelp av hvordan gassen strømmer gjennom andretrinnet. Mens den i 'Min' posisjon påvirker gasstrømmen gjennom andretrinnet slik at du reduserer sjansen for free flow i forbindelse med ihopp, i overflaten og under dykking.

Grovt forklart påvirker justeringsskruen for 'cracking ressistance' hvor mye energi som skal til for at andretrinnet skal starte å levere gass. Mens VIVA/Venturi justeringen påvirker hvor mye kraft som skal til for å opprettholde gassflyten etter at andretrinnet først har startet å levere luft.

Alle 'hus' til Scubapro 2.trinn, med unntak av A700 serien er laget i karbonfiber og 'technopolymer' for å gi lav vekt, eliminere korrosjonsproblemer. Hele produktlinjen av andretrinn har svært gode kaldtvannsegenskaper.

Tilleggsinformasjon

Produsent Scubapro
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning til Pusteventiler
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning om Slangelengder og konfigurasjon
Frostbeskyttet Ja
Koblingstype mot kran Universal 200/232/300 bar DIN
Konstruksjon 1.trinn Balansert membranstyrt
Antall LP uttak 4stk
Antall HP uttak 2stk
Mellomtrykk 9,5 bar
Svivlende LP uttak Nei
Konstruksjon 2.trinn Balansert medstrøms
Justerbar Åpningsmotstand Ja
Justerbar Venturi-effekt Ja

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!