Scubapro Mk25 EVO 1.trinn

kr 2 695

Oversikt

Nye (2016) Mk25 EVO har 30% forbedret frostbeskyttelse, uten at det har gått ut over den gode ytelsen folk forventer fra Subapro sin toppmodel. Scubapro Mk25 EVO har beholdt samme tradisjonelle konfigurasjonen av HP- og LP-uttak som gjør at du får tilnærmet ideell slangekonfigurasjon når ventilsettet skal brukes på dobbeltsett.

Scubapro Mk25 EVO

Produktbeskrivelse

Mk25 EVO - 30% bedre frostbeskyttelse med samme høye yttelse !

Scubapro sitt nye XTIS system er i hovedsak en oppgradering av frostbeskyttelsen, som i i Norge naturligvis er oppdatert av. Forandringene handler i hovedsak om enten isolere de bevegelige delene bedre fra yttre påvirkning, redusere friksjon og samtidig gi ventilen mer overflateareal som kan hente ut mer varme fra omgivelsene (også i kaldt vann er sjøen alltid varmere enn et førstetrinn er innvendig).
For vår egen del har vi allerede vært mer enn fornøyd med kaldtvannsegenskapene til Mk25 førstetrinn siden ihvertfall 2006. Så forbedringene som har kommet i tre runder siden den gang har nesten ikke vært noe nødvendig eller stort poeng. Samtidig ligger det i Scubapro's natur å hele tiden forsøke gjøre modellene sine enda litt bedre.

Scubapro Mk25 førstetrinnet har en stamtavle som går flere tiår tilbake i tid. Designet har gjennom flere generasjoner av stempelbaserte balanserte førstetrinn blitt forbedret og perfeksjonert fram til i dag.
Ingen andre førstetrinn kan levere så høy 'flow' av gass som Scubapro Mk25. En faktor som bidrar til redusere pustemotstanden i ventilsettet. Et stempelbasert førstetrinn har færre bevegelige deler og er i utgangspunktet et enklere mer effektivt design som krever mindre vedlikehold (mindre kan gå galt).
Om stempelbaserte førstetrinn er "bedre" enn membranførstetrinn hersker det delte meninger om. I relasjon til det spørsmålet legger vi for vår del mer vekt på at gode førstetrinn med begge typer design er mer enn tilfredsstillende gode nok for all praktisk bruk vi kan tenke oss.

Sammenlignet med både Scubapro sine egne og andre produsenters membranbaserte førstetrinn er Mk25 veldig kompakt og har lav vekt.
Samtidig har Mk25 det klassiske oppsettet for lavtrykksuttak med 5 LP uttak hvorav det ene står i topp/bunn av ventilen. Det designet gir etter manges mening den aller beste slangeføring, spesielt for dobbeltsett, men også for enkeltflaskeoppsett.

Vi har selv dykket lenge med Mk25 førstetrinn fra forskjellige modellgenerasjoner siden våren 2006 og blant annet brukt dem på 100m + dype vrakdykk (D/S Fidelitas) og grotte (Plura) med stor suksess.
Førstetrinnet har gode egenskaper både i normale temperaturer og kalde vinteromgivelser.

Tilleggsinformasjon

Produsent Scubapro
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning til Pusteventiler
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning om Slangelengder og konfigurasjon
Frostbeskyttet Ja
Koblingstype mot kran Universal 200/232/300 bar DIN
Konstruksjon 1.trinn Balansert stempelstyrt
Antall HP uttak 2stk
Antall LP uttak 5stk
Svivlende LP uttak Ja
Mellomtrykk 9,5 bar

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!