Scubapro Mk25 EVO / G260

kr 4 995

Oversikt

Kombinasjon med Scubapro Mk25 EVO førstetrinn som gir tilnærmet ideell slangeføring for bruk med dobbeltsett og det nye G260 andretrinnet til Scubapro har alt som skal til for å bli et populært ventilsett blant norske dykkere.

Scubapro Mk25 EVO førstetrinn med G260 2.trinn

Flere visninger

* Påkrevde felt

kr 4 995

Produktbeskrivelse

Nye Mk25 EVO m/Scubapro G260 2.trinn!

Scubapro sin G260 har mye å slekte på bakover. Den følger opp Scubapro sin G250 modell som gjennom årene har vært en favoritt bland grotte- og tekniske dykkere i sjø. I konstruksjon og komponenter peker den derimot fremover og representerer en klar forbedring fra sin forgjenger G250V. Den nye Scubapro G260 ventilen har samme konstruksjon og deler de sentrale innvendinge komponentene med A700 modellen til Scubapro. Med sentrale komponenter menes de som har betydning for gasslevering, pustekomfort, åpningsmotstand og ekshalasjonsmotstand i tillegg til kaldtvannsegenskapene.
Som oftest bruker det å være en god sammenheng mellom pris/hva du betaler, og hva du får. Så dukker det i blant opp unntak fra regelen, hvor du kan gjøre riktig gode kjøp uten å makse ut alle kredittkortene i husstanden. I Apeks sit ventilsortiment er det gjerne DS4/XTX50 kombinasjonen som trekkes fram som et sånt type kjøp. Her i Scubapro sitt sortiment representerer Mk17/G260 og Mk25/G260 et sånt type kjøp. Med den nye G260 ventilen priset lavere enn de øvrige high performance andretrinnene til Scubapro, samtidig som den deler de viktigste komponentene med A700 modellen så er ventilsettene basert på G260 andretrinnet sannsynligvis de kjøpene som gir mest bang for the buck i Scubapro sitt sortiment.

Scubapro pustepakke bestående av:

  • Scubapro Mk25 førstetrinn
  • Scubapro G260 andretrinn
  • Den slangelengden og typen du ønsker


Ved å følge lenkene under arkfanen "Relaterte produkter" se et forslag til et utvalg relaterte produkter og pakker. Du finner også lenke til produsentens produktinformasjon og våre mer grundige produktveiledninger under "fliken" Tilleggsinformasjon.

Mk25 EVO 1.trinn
Scubapro Mk25 førstetrinnet har en stamtavle som går flere tiår tilbake i tid. Designet har gjennom flere generasjoner av stempelbaserte balanserte førstetrinn blitt forbedret og perfeksjonert fram til i dag.
Ingen andre førstetrinn kan levere så høy 'flow' av gass som Scubapro Mk25. En faktor som bidrar til redusere pustemotstanden i ventilsettet. Et stempelbasert førstetrinn har færre bevegelige deler og er i utgangspunktet et enklere mer effektivt design som krever mindre vedlikehold (mindre kan gå galt).
Om stempelbaserte førstetrinn er "bedre" enn membranførstetrinn hersker det delte meninger om. I relasjon til det spørsmålet legger vi for vår del mer vekt på at gode førstetrinn med begge typer design er mer enn tilfredsstillende gode nok for all praktisk bruk vi kan tenke oss. 

Sammenlignet med både Scubapro sine egne og andre produsenters membranbaserte førstetrinn er Mk25 veldig kompakt og har lav vekt. Samtidig har Mk25 det klassiske oppsettet for lavtrykksuttak med 5 LP uttak hvorav det ene står i topp/bunn av ventilen. Det designet gir etter manges mening den aller beste slangeføring, spesielt for dobbeltsett, men også for enkeltflaskeoppsett.

Vi har selv brukt disse førstetrinnene siden våren 2006 og blant annet brukt dem på dype vrakdykk (D/S Fidelitas) og grotte (Plura) med stor suksess. Førstetrinnet har gode egenskaper både i normale temperaturer og kalde vinteromgivelser.

G260 2.trinn
Mer kompakt design enn forgjengeren G250, og lavere vekt (kun 275 gram). Nye Scubapro G260 deler flere av de sentrale innvendige komponentene med Scubapro's A700 toppmodell, noe som gir den svært gode resultater på de forskjellige ytelsesparameterne som pustekomfort gjennom hele inhalasjon- og ekshalasjonssyklusen. I tillegg har Scubapro ivaretatt behovet for gode kaldtvannsegenskaper som vi dykkere i Norge har behov for på en solid måte.
Konstruksjonsmessig er Scubapro G260 et balansert medstrøms andretrinn.

På Scubapro G2600 har du begge de to vanlige justeringsmulighetene. Det å kunne justere 'fjærspenningen'/cracking ressistance (hvor mye kraft som skal til for å åpne for gasstilførsel fra andretrinnet når du starter å trekke pusten) ved å vri på "skruen" på venstre siden av andretrinnet. Og i tillegg har du justerbar 'VIVA/Venturi' kontroll. VIVA justeringen vil i 'Max' posisjon reduserer pustemotstanden ved hjelp av hvordan gassen strømmer gjennom andretrinnet. Mens den i 'Min' posisjon påvirker gasstrømmen gjennom andretrinnet slik at du reduserer sjansen for free flow i forbindelse med ihopp, i overflaten og under dykking.

Grovt forklart påvirker justeringsskruen for 'cracking ressistance' hvor mye energi som skal til for at andretrinnet skal starte å levere gass. Mens VIVA/Venturi justeringen påvirker hvor mye kraft som skal til for å opprettholde gassflyten etter at andretrinnet først har startet å levere luft.

Alle 'hus' til Scubapro 2.trinn, med unntak av A700 serien, er laget i karbonfiber og 'technopolymer' for å gi lav vekt, eliminere korrosjonsproblemer. Hele produktlinjen av andretrinn har svært gode kaldtvannsegenskaper.

Tilleggsinformasjon

Produsent Scubapro
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning til Pusteventiler
Fue.no Produktveiledning Les vår veiledning om Slangelengder og konfigurasjon
Frostbeskyttet Ja
Koblingstype mot kran Universal 200/232/300 bar DIN
Konstruksjon 1.trinn Balansert stempelstyrt
Antall LP uttak 5stk
Antall HP uttak 2stk
Mellomtrykk 9,5 bar
Svivlende LP uttak Ja
Konstruksjon 2.trinn Balansert medstrøms
Justerbar Åpningsmotstand Ja
Justerbar Venturi-effekt Ja

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!