• Vennligst spesifiser obligatoriske valgalternativer for produktet.

Suunto Zoop NOVO

kr 2 795

Oversikt

Zoop NOVO er en helt ny modell fra Suunto. Enkelt forklart er Zoop NOVO en real oppgradering av computeren som tidligere var kjent som "Suunto Vyper Silver". Zoop NOVO har tatt over som den "nye Vyper Silver", og er etter vår mening det alternativet fra Suunto som gir mest pang for penga. Nytt Dot Matrix display (samme type som er brukt på Vyper AIR), men ellers lik nitrox-/luftcomputer og bottom timer funksjonalitet.

Zoop NOVO leveres i 3 ulike farger - Svart, Lime og Blå

Flere visninger

* Påkrevde felt

kr 2 795

Produktbeskrivelse

Zoop NOVO er en helt ny modell fra Suunto.
Enkelt forklart er Zoop NOVO en real oppgradering av Suunto's kanskje mest populære computer gjennom årene, Suunto Vyper Silver!

Zoop NOVO har tatt over som den "nye Vyper Silver" og  er etter vår mening det alternativet fra Suunto som gir mest pang for penga. Nytt Dot Matrix display (samme type som er brukt på Vyper AIR) gir økt lesbarher, men eller lik nitrox-/luftcomputer og bottom timer funksjonalitet.

Suunto Zoop NOVO kan brukes både som luft/nitrox (21-50%) dykkecomputer og som ren bottom timer. Den har også en dedikert fridykkemodus dersom du også fridykker.

  • Suunto bruker til sine utregninger en variant av boblemodellen Reduced Gradient Bubble Model (RGBM) som er mer i tråd med nyere kunnskap om dykkefysiologi.
    En praktisk forskjell er at du istedenfor å bli straffet for og gjøre langsomme oppstigninger, så belønnes du for å holde en jevn og langsom oppstigning. Jevne langsomme oppstigninger er alpha omega for å unngå dannelse av stabile bobler som kan lede til trykkfallsyke.
  • Som læringsverktøy for å forstå bedre hvordan kroppen tar opp og frigjør seg med nitrogen under dykking blir derfor Suunto computere basert på RGBM et mye bedre og mer up to date redskap.


Med Suunto Vyper har du mulighet til å overføre informasjon fra dykket til PC'en din ved hjelp av en separat "interface". En nyttig fuksjon enten du bruker informasjonen som detaljert loggbok eller til å se hvordan for eksempel oppstigninskurven din ser ut. Etter design og inntrykk av byggekvalitet å dømme regner vi med at soliditeten til "gamle Vyper" blir videreført. Vi har selv ett stk "orginal Vyper" fra 2001 liggende i kjelleren, som fremdeles tikker og går bare den får et nytt batteri i ny og ne.

Alle mulighetene og spesifikasjonene på produktet finner du på forskjellige Suunto sider som er lenket under arkfanen "Tilleggsinformasjon".

* Vi synes "Zoop-navnet" er litt uheldig, fordi Suunto's computer inngangsmodell de siste 5-10 årene har vært kalt "Suunto Zoop". Denne manglet bottom timer funksjonalitet, manglet bakgrunnsbelysning og du måtte "hack'e" den for å kunne overføre dykk til PC'en din for å ha en enkel digital logg tilgjengelig. Zoop NOVO har ingenting med gamle Zoop å gjøre. Zoop NOVO er en Vyper Silver oppgradert med Dot Matrix display'et til storebroren Vyper AIR og med ny fridykkefunksjonalitet. Hvorfor Suunto har kommet opp med et så forvirrende og ulogisk modellnavn klarer vi ikke se noe halvveis fornuftig grunn til.

Tilleggsinformasjon

Produsent Suunto
Informasjon fra Produsent Les produsentens produktbeskrivelse her
Fue.no Produktveiledning Brukermanual til Suunto Vyper
Skjermtype Dot Matrix LCD
Maksdybde Nei
Computer modus Luft & Nitrox
RB funksjonalitet Nei
Gjennomsnittsdybdevisning i display Nei
Stoppeklokke funksjon Ja (i Bottom timer modus)
Brukerutskiftbart batteri Ja
PC Interface Via USB kabel (tilbehør))
Digitalt kompass Nei

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Fue.no - Din dykkebutikk på nett!